Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Барикело най-бърз в петъчната квалификация

Барикело най-бърз в петъчната квалификация

44
0

Рубенс Барикело спечели днешния предварителен полпозишън в петъчната квалификация за Гран при на Австралия. Бразилецът участва в писането на историята на Формула 1, след като за първи път се проведе официална тренировка, в която пилотите имаха право на една-единствена бърза обиколка.
Промененият формат на сесиите не предизвика затруднения. Все още е твърде рано обаче да се правят прогнози какво точно показват постиженията от тази петъчна сесия, които определят реда на излизане в утрешната решителна квалификация.
Най-голямата изненада бяха пилотите на БАР Жак Вилньов и Дженсън Бътън, които дадоха съответно трето и пето време. След много загубено време сутринта на свободната тренировка заради повреди те така и не можаха да работят достатъчно по настройките си, но се справяха блестящо в квалификацията. Те обаче почти бяха засенчени от Кристиано да Мата. Новият пилот на Тойота вървеше много близо до времето на Барикело в първите два сектора, но в третия сбърка и изостана.
Михаел Шумахер остана четвърти и впоследствие заяви, че е разочарован, но не заради новия начин на провеждане на тренировките.
– Чувствах се малко като форлойфер за останалите автомобили, след като обрах всичката пепел. Определено не е предимство да излезеш пръв на пистата. Утрешната сесия обаче е по-важната за мен. Твърде рано е да коментирам новия формат на уикендите. Трябва да свърши уикендът, за да мога кажа нещо съществено. Засега ми се струва странно, че след като направиш една обиколка трябва да чакаш толкова време, за да разбереш на което място си – заяви световният шампион.