Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Барикело оптимист за бъдещето си в Браун GP

Барикело оптимист за бъдещето си в Браун GP

39
0

Рубенс Барикело е оптимист за бъдещето си в тима от Бракли след напускането на Хонда.

Преди бразилският ветеран да се присъедини към екипа през 2006 година, той събира опит в Джордан и Стюарт, но най-забележителни са шестте години под ръководството на Рос Браун във Ферари. И покрай напускането на Хонда Барикело каза, че се надява да намери атмосферата от предишните му отбори в Браун GP.

„Дали ще работим като малко обединено семейство като в Стюарт? Може и да стане така, като поне няма да е нужно допитване до много хора.”

„Това може и да е в наша полза” – каза бразилецът.

36-годишният Барикело, който даде трето време във вторник с новия BGP 001, се постара да не критикува предишните собственици от Хонда.

„Хонда бяха страхотни и аз съжалявам, че те се оттеглят. Но човек трябва да признае, че винаги има различия в културите и езика. И това малко ми пречеше” – каза пилотът за времето, прекарано в Хонда.

„Всичко, което искам да видя в новия отбор, е това, което намерих във Ферари – те умееха да печелят заедно и да губят заедно.”

„Екипът сега е доста малък, но се надявам на подобно отношение. Сигурен съм, че и Рос иска същото. Именно това прави един отбор конкурентен” – завърши Барикело.