Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Барикело пръв в петъчните тренировки

Барикело пръв в петъчните тренировки

30
0

Рубенс Барикело даде най-добро време в първите тренировки за Гран при на Бахрейн днес. Пилотът на Ферари изпревари Хуан Пабло Монтоя едва с 0,001 сек. Трети е третият състезател на БАР Антъни Дейвидсън (на 0,038 от Рубенс).
Първата тренировка бе използвана от всички състезатели за разучаване на трасето. Подходът им бе внимателен, тъй като никога досега не са карали на трасето в Бахрейн. Въпреки това обаче имаше няколко завъртания, резултатът от които бе нанасянето на повече пясък на пистата.
В следобедната сесия се случиха доста повече неща, отколкото в първата. Няколко пилоти, включително световния шампион, се въртяха. Кими Райконен спря още на загряващата си обиколка и изглежда повредата е на двигателя му. Това означава, че каквото и да направи финландецът в утрешната квалификация, той ще стартира с 10 места назад. Джордан-ът на Ник Хайдфелд също се повреди, а третият пилот с механичен проблем бе Ярно Трули – от задната част на Рено-то му направо изхвърчаха пламъци.
Най-масово обаче се пукаха гуми, някои от тях – при сравнително висока скорост. Първия “серията” откри Фернандо Алонсо. След него спукаха, при това само задни гуми, Бътън и Култард.