Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Барикело щастлив за разлика от съотборника си

Барикело щастлив за разлика от съотборника си

45
0
Рубенс Барикело

И в екипа на Уилямс изпитваха смесени чувства след днешната квалификация за Гран при на Сингапур, която премина позитивно за Рубенс Барикело и разочароващо за Нико Хюлкенберг. Бразилецът взе шеста позиция на грид, докато немският му колега не стигна топ 10 за първи път от пет квалификации насам.

– Преди всичко искам да благодаря на отбора за новите компоненти, с които разполагаме за това състезание – всичко работи чудесно. Очакванията, разбира се, бяха доста високи, но според мен постигнахме амбицията си и разполагаме с добра база за утре – сподели Барикело.

Хюлкенберг от своя страна не можеше да си обясни защо изведнъж изпадна от първите 10, след като в свободните сесии досега се движеше в тази зона.

– При първото излизане в Q2 попаднах на [Адриан] Сутил, а след това имаше жълти знамена. После спрях за меки гуми и бях дост уверен, че мога да направя достатъчно добра обиколка, но внезапно балансът бе тотално изгубен. Не съм сигурен дали имаше някакъв проблем, но ще продължа да се боря – категоричен бе младият германец.