Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Барикело: Уилямс щяха да са в топ 3 с мен

Барикело: Уилямс щяха да са в топ 3 с мен

65
0
Рубенс Барикело

Тръпката Формула 1 явно продължава да вълнува рекордьорът по участия в Гран при, Рубенс Барикело. Бразилецът продължава да се надява да намери отново кокпит за следващата година и смята, че Уилямс биха имали голяма полза от него, ако той бе в кола на сър Франк през тази година.

В края на миналия сезон Барикело се раздели по един доста странен начин с екипа на Уилямс. Дълго време той не знаеше, дали неговото 326 състезание ще е и последното в кариерата му. Но продължението е известно. Барикело се отказа да търси спонсори, които да платят мястото му и така бе нает неговия сънародник Бруно Сена, зад когото се оказа, че стои сериозен финансов ресурс. Така Барикело замина зад океана, за да участва в сериите Индикар.

Но докато през миналата година Уилямс се бореше за място в средата на класирането, сега отборът вече има спечелена победа и това явно подлудява бразилския рекордьор по участия.

„Сърцето ми кърви, защото не съм във Формула 1“, обяснява 40-годишният Барикело пред auto, motor und sport. „Не се смятам за жертва, но смятам, че е жалко за Уилямс, защото смятам, че с мен можеха да постигнат повече през тази година.

Със сигурност щях да съм им от полза. Със сигурност Пастор, Бруно или Валтери щяха да карат по-добре, ако бях до тях, за да им предам опита си. Пастор е много бърз, но прави доста катастрофи. Сигурен съм, че щях да му помогна да канализира и контролира по-добре агресията си.

Ако бях пък съотборник на Бруно съм сигурен, че щях да му помогна да покаже явно качествата си. На него просто му липсва опит. Той щеше да дойде от мен. Той се нуждае от някого, който да му помага да решава и най-малките си проблеми. Така щеше да кара много по-спокойно и да покаже какво може. С тази кола според мен трябва да се борят за влизане в топ 3.

Продължавам да следя от близо Формула 1. Следя внимателно всяко едно време по сектори, получавам подробна информация за гумите и колите от приятели. Нямам проблем да стана в пет часа сутринта, за да гледам състезание. Жена ми обикновено започва да ругае и да ми казва, че съм напълно ненормален“, смее се бразилецът, който вярва, че има бъдеще във Формула 1. „Вярвам, че има начин да се завърна. Не ползвам Индикар за спасителен изход, а като място където да поддържам формата си.

Сезонът до момента е истинска сензация. Топ фаворит за мен е Алонсо, защото той се намира в пика на своите сили. Той не разполага с най-бързата кола, но пък успява да извлече всичко от нея. Сега неговите преследвачи започват да си крадат взаимно точки. Но според мен в крайна сметка ще се стигне до дуел Алонсо срещу Фетел.“