Начало Автомобили Барнард – суперавтомобил, роден в южна Африка

Барнард – суперавтомобил, роден в южна Африка

97
0

Повече от 50 години не се е появявала суперкола, която да е изцяло разработена и произведена в южна Африка. Изключение донякъде правят Шелби Кобра и моделите на Нобъл, които обаче единствено се сглобяват в страната.

Човек на име Крис Барнард иска да промени това, като представя кола, която сам е проектирал и е кръстил просто Барнард.

Моделът е задвижван от V8 агрегат на Порше с туин-турбо и развива мощност от 617 к.с. Създателят й твърди, че колата ще ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди и ще може да развие максимална скорост от над 385 км/ч. Най-интересното обаче е, че автомобилът не разполага със серво-управление, ABS или тракшън-контрол. Дори стъклата се свалят и вдигат ръчно. Кокпитът на модела е повлиян от друга страст на Барнард – авиацията.

Шасито е тип монокок и е направена от олекотени метални сплави като Домекс и Докол. Всъщност колата много повече се доближава до състезателен болид, отколкото до автомобил за движение по пътищата. Тя може да бъде преработвана според всяко едно желание на даден клиент. Мощността също може да бъде допълнително повишена.

„Това е кола, разработена абсолютно свободно и не са пожалени никакви средства, за да може тя да се превърне в, според мен, най-чистокръвната спортна кола, излизала досега от южна Африка”,
казва Барнард.

Доставките за първите клиенти на Барнард ще започнат в средата на годината, като базовата цена ще е около 110 000 щатски долара.