Начало Лайфстайл Бърни отново жертва на опит за изнудване

Бърни отново жертва на опит за изнудване

86
0
Тамара Екълстоун

Според информации на британските медии Бърни Екълстоун отново е станал жертва на опит за изнудване. 41-годишен англичанин изискал в множество телефонни разговори сумата от 900 хил. британски паунда (около 1,13 млн. евро) от Формула 1 гуруто. В противен случай той заплашвал да отвлече по-голямата му дъщеря Тамара. Информацията е публикувана първоначално от таблоида Сън. До плащане на обезщетението не се е стигнало след като полицията заловила изнудвача. Според информациите не е съществувала конкретна заплаха от отвличане.

„Това бе един примитивно проведен аматьорски опит, да се измъкнат пари от г-н Екълстоун“, обясни адвокатът на англичанина Филип Лемойн. „Въпреки това, деянието подлежи на наказание и г-н Екълстоун се отнесе много сериозно към случая. Влиянието върху личния и професионалния живот на Тамара Екълстоун бе пренебрежимо.“

Обвиняемият в момента се намира на свобода, но съдът е разпоредил пълна забрана за контакти със семейство Екълстоун. Това не е първият опит за изнудване срещу 81-годишния англичанин. В момента има още двама обвинени в подобни деяния, които очакват присъдите си. Според информациите те са заплашили да публикуват подробности от личния живот на Тамара, ако баща й не заплати 200 хил. паунда.