Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бърни убеден, че индийците ще се справят навреме за догодина

Бърни убеден, че индийците ще се справят навреме за догодина

81
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун не се притеснява за Гран при на Индия догодина, заяви самият той в Сингапур преди началото на уикенда за състезанието там. Въпросите относно индийската писта бяха предизвикани от хаоса, заплашващ да провали 19-ите Игри на британската общност, които по принцип трябва да започнат след броени дни в Делхи. Събитието по принцип е най-голямото като мащаб, планирано за провеждане в града, но различни проблеми, свързани със съоръженията, вече оказват негативно влияние върху усилията на организаторите да успокоят участниците. Особена тревога създават условията в селото, където трябва да живеят атлетите и фактът, че 23 души бяха ранени при срутване на пешеходен мост, намиращ се до стадион Джавахарлал Неру, а именно за там е предвидена церемонията по откриването. Сигурността на делегациите също е повод за тревога.

Гран при на Индия пък трябва да се състои според предварителния календар на Формула 1 за 2011 г. в края на октомври в покрайнините на Делхи. Затова и грижите с Игрите на британската общност в добавка към несигурността, обграждаща предстоящия старт в Южна Корея следващия месец, доведоха до питане към Бърни дали се тревожи за строежа на трасето.

– Не, става дума за абсолютно различна организация. Напълно различна и въобще не се тревожа – бе категоричният отговор на Екълстоун.

По принцип той не е против и връщането на Гран при на Франция в календара, но не и на досегашната писта-домакин Маникур. Бърни предпочита Пол Рикар, където обаче има лично участие в собствеността.

– Пол Рикар е може би едно от най-добрите трасета в света. Но все още няма къде да се провежда надпревара във Франция – проблемът е известен. Това състезание има бъдеще, но къде е промоутърът? Наистина мислех, че проекта за старт близо до Париж ще се осъществи. А и лично аз съм готов да подпиша договор в момента, в който някой дойде при мен и ми каже: Имам парите и имам писта. Бих бил щастлив да има състезание във Франция.