Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бърни все пак съветва Мозли да се оттегли

Бърни все пак съветва Мозли да се оттегли

36
0

Шефът на Формула 1 Бърни Еклестън продължава да поддържа становището си, че Макс Мозли трябва да напусне позицията си на президент на Международната автомобилна федерация , въпреки че спечели вота на доверие по-рано тази седмица.

Еклестън не е изненадан, че Мозли е спечелил вота, но продължава да вярва, че дългогодишният му приятел все пак трябва да се пенсионира в ползва на интересите на ФИА.

„Макс трябва да се откаже през ноември” – каза Еклестън пред „Индепендънт”. „За мен това е трудна ситуация, тъй като управлявам именно ФИМ, а тимовете са категорично против него.”

„Знаех, че ще спечели вота, нямаше как да загуби. Но все пак не мисля, че е добре за него, а и за ФИА, ако трябва да съм честен. Той каза, че иска да приключи в края на 2007 година, а след това – края на тази година, като всичко това бе преди да се случи скандалът.”

„Това, което може да продължи да бъде проблем, е това, което стана в Монако. Принц Албер даде много добре да се разбере, че не иска Мозли на стартовата решетка, както и че ще има охрана около себе си, така че ако Макс се появи, да не ги видят заедно.”

Еклестън обаче смята, че Мозли ще опита да остане възможно най-дълго.

„Винаги съм казвал, че Мозли ще бъде президент до деня, в който почине. Това, което мнозина не разбират, е, че на него му харесват конфронтациите. Той обича да спори, стимулират го подобни неща.”