Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Просто нямах достатъчно грип

Бътън: Просто нямах достатъчно грип

96
0
Дженсън Бътън,Макларън,Фелипе Маса,Ферари

Дженсън Бътън бе доста разочарован и учуден в същото време след края на Гран при на Испания. Британският пилот на Макларън така и не успя да намери достатъчно сцепление от гумите на Пирели. Той така и не успя да загрее достатъчно този ключов елемент и завърши на девета позиция, с място зад съотборника си Люис Хамилтън, който стартира 24-и, но все пак успя да се класира осми.

„Очаквах доста по-добър резултат“, обясни разочарованият Бътън. „Когато нямаше никой пред мен, колата функционираше добре. Навлезнех ли в трафик обаче, имах сериозни проблеми. Изненадващо днес имах проблеми с настройките за състезанието, а винаги те са били приоритетни за мен и съм работил здраво върху тях. Надявам се следващото състезание да се представим по-добре и да разберем, защо не успях да загрея достатъчно гумите. Наблюдавахме и стратегията на конкурентите, както според мен трябва да се постъпи при подобна ситуация. За съжаление често бяхме в трафик и това ни се отрази. Днес просто не бяхме достатъчно бързи.

Днес не се чувствах добре в колата, явно не успях да я настроя добре. Въпреки това имаше и забавни моменти в състезанието. Всичко е непредвидимо. Висях почти цяло състезание зад болиди на Заубер и Ред Бул. Разочарован съм, че нямаше възможност да се боря с пълни сили и ще трябва да намерим решение за проблемите си.

В последните състезания бяхме силни, а сега изведнъж нямахме грип. Ще бъде трудно, но се надявам до Монако да сме получили верните отговори. Ще изследваме проблемите из основи. Обичам трасето в Монте Карло и се надявам там да направя по-добро състезание.

Искам да поздравя Пастор за неговата първа победа. Явно от Уилямс бяха намерили правилната рецепта. Аз просто не успях да се справя с гумите. А обикновено успявам и това е основното, върху което работя.“