Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Автомобилът работи добре на различни писти

Бътън: Автомобилът работи добре на различни писти

41
0

Вторият последователен полпозишън, спечелен днес на пистата Сепанг до Куала Лумпур, е дори още по-специален за Дженсън Бътън от първия в Австралия, заяви самият той след тренировката за място на грида. Както и преди седмица, английският пилот на Браун Гран при ще застане начело на колоната в утрешната надпревара.

Не е лесно да се спечели и една първа позиция, но две последователни е просто фантастично и ми се случва за първи път в кариерата ми във Формула 1. Усещането е невероятно и доказва, че автомобилът работи добре на различни видове писти. Вчера имахме сериозни проблеми с баланса, заради което твърде много блокирах задните колела, но направихме някои промени, които определено подобриха нещата днес – допълни Бътън.

Рубенс Барикело от своя страна малко изостана, а и има наказание от вчера (преместване с пет места назад на стартовата решетка).

За съжаление болидът ми бе с нестабилна задна част в квалификацията и не успяхме да решим проблема. Но знаем, че представянето на автомобила в състезателни условия е силно и целта ни ще е да спечелим възможно най-много точки преди и аз да започна да преследвам полпозишън и победи – обясни бразилецът.

Шефът на тима Рос Браун както обикновено гледаше най-вече към състезанието утре. Той отбеляза, че Гран при на Малайзия ще е много вълнуваща надпревара, особено като се има предвид прогнозата за дъжд.