Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън доволен, но и малко разочарован

Бътън доволен, но и малко разочарован

38
0

Състезанието в Италия започна за Бътън оптимално. Той успя да изпревари на старта Фернандо Алонсо и да поеме водачеството. След спирането в бокса обаче той трябваше отново да го върне на испанеца, който след като се движи плътно зад него, с една единствена обиколка реши победата. Второто място обаче също бе радост за пилота на Макларън.

„Определено това бе един успешен уикенд за нас“, обясни Бътън след състезанието. „Добре е, че успях да заема второто място. Спечелих не малко точки, които ще ми помогнат в класирането. Не мисля, че днес разполагахме със скоростта, с която да победим Ферари.

Но все пак всичко започна много добре и завърши добре. Много съм доволен от колата. Решихме да вляза с обиколка по-рано от Фернандо. Когато сложих по-твърдите гуми почти нямах сцепление и се пързалях доста, което просто означаваше, че гумите не функционират добре.

Това до някъде ме разочарова, защото не бе много приятно да видя, как Фернандо излиза пред мен от бокса.

Както казах, все пак добър уикенд и добър резултат. Разбира се, че предпочитах да съм на най-горното стъпало, но важното е че спечелих доста точки. Това е добре за надеждите ми за защита на титлата.

Старта ми бе добър, разбира се Фернандо се опита да се защити, но ми остави достатъчно място, за да мога да вляза първи в шикана на края на старт финалната права. В остатъка от тази първа обиколка бе много трудно да се задържа отпред, защото момчетата в червено в сравнение с мен бяха доста по-бързи на правите. Бе трудно да се защитя, но все пак успях.

Така, голямата част от състезанието прекарах, вперил поглед в огледалата за обратно виждане. Трябваше да държа Фернандо на разстояние. На това трасе е трудно да се прецени на каква разлика е колата зад теб, дали е директно отзад или не. Налагаше ми се да гледам дори в телевизионните монитори. Определено бях под напрежение.“