Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън и Хамилтън доволни от двубоя си

Бътън и Хамилтън доволни от двубоя си

41
0

Доволни от двубоя си по време на Гран при на Турция са пилотите на Макларън Дженсън Бътън и Люис Хамилтън, заявиха и двамата в ревютата си за седмия кръг от световния шампионат във Формула 1 за 2010 г. Битката им гума до гума изправи на нокти тима и хората на питуола след удара между съотборниците в Ред Бул Марк Уебър и Себастиан Фетел. Англичаните обаче удържаха страстите и Хамилтън надделя, спечелвайки първата си победа за този сезон. След финала те демонстрираха (дори малко пресилено според наблюдатели) приятелски взаимоотношения.

– През последните шест месеца наистина опознах съотборника си. Той носи много позитивна енергия в отбора ни по време на състезателните уикенди и направи отбора ни по-силен. Но е неизбежно да се борим на пистата в един или друг момент. Има още 12 старта и ще съм изненадан, ако не се бяхме сблъскали рано или късно. И двамата се стараем, разбира се, всичко да е честно, но сме наясно и че ще се случи отново – заяви Хамилтън.

Световният шампион за 2009 г. също изрази удовлетворение:

– Беше невероятно, че имах шанс да се надбягвам с Люис. Всъщност за първи път в кариерите ни имахме възможност за [пряко] съревнование, а на пистата той е почтен. Условията бяха трудни, тъй като бяхме наясно, че сме на ръба с горивото. Отборът обаче ни позволи да се състезаваме и ние точно това направихме. Хубава битка и искам да го поздравя за победата – страхотно каране направи.

(пълните текстове на интервютата на Бътън и Хамилтън може да откриете в секция Интервюта)