Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън и Хамилтън готови за Шанхай

Бътън и Хамилтън готови за Шанхай

21
0

Добър баланс ще се изисква за Шанхай Интернешънъл Съркюит според Дженсън Бътън. Той не бе напълно доволен от този показател по време на уикенда на Сепанг и заради това се подготви в свръхмодерния симулатор в технологичния център на Макларън в Уокинг.

– Миналата година състезанието в Китай бе изместено от края на сезона в началото и времето поради тази причина е малко по-студено, като понякога вали. Прогнозата засега не вещае нещо различно, но съм оптимист, че дъжд през уикенда няма да има и състезанието ще е по-чисто, отколкото миналия сезон. Но като цяло трасето там ми харесва: типична модерна писта с комбинация от различни завои. По интересен начин са съчетани някои доста прецизни и технични секции с по-бързи завои и дълги прави – заяви още световният шампион за 2009 г.

Бътън вярва, че е вече по-наясно как да изпипа настройките на болида си и как да ги развива в рамките на тренировките и състезанието.

– Всичко това е процес, разбира се, но цялостното усещане е, че вървим напред, а това винаги е позитивно – заключи англичанинът.

Съотборникът му Люис Хамилтън пък трудно възприема колко бързо измина повече от месец от началото на сезон 2010 г. и Формула 1 е на прага на четвъртия кръг от първенството.

– Определено ми харесва да карам на пистата в Китай – там направих една от най-добрите си надпревари през 2008 г., когато бях на полпозишън и спечелих. След трите изминали старта сме доволни от състезателното си темпо и се чувстваме удобно на предни позиции. На това трасе изпреварванията са възможни, особено в края на обратната дълга права – допълни Хамилтън.

Световният шампион за 2008 г. явно умее да потиска неприятните спомени, тъй като точно година преди да спечели титлата в Гран при заседна в чакъла на входа на питлейна именно в Китай. Сега обаче е убеден, че отново ще се бори напред в колоната.