Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън и Хамилтън начело във втората сесия в Австралия

Бътън и Хамилтън начело във втората сесия в Австралия

53
0
Дженсън Бътън

Дженсън Бътън и Люис Хамилтън бяха най-бързи във втората свободна тренировка за Гран при на Австралия, като световният шампион за 2009 г. изпревари съотборника си с 0,132 сек. Разликата спрямо класиралия се отново трети Фернандо Алонсо (Ферари) бе 0,147 – значително по-ниска от тази през първата сесия, когато на върха бяха пилотите на Ред Бул. Във вторите 90 минути Себастиан Фетел и Марк Уебър се наредиха четвърти и пети, продължавайки подготовката си за квалификацията и състезанието.

Макларън останаха доволни от връщането си на писта в Мелбърн, тъй като имат доста промени по автомобила си. МР4-26 е най-радикалната от всички нови коли и шефът на отбора Мартин Уитмарш призна, че екипът е стигнал до крайности в конструирането й. Множество проблеми с автомобила по времена предсезонните тестове обаче доведоха до там, че Макларън върнаха някои по-стари решения и различни конфигурации. Първата им тренировка бе посветена на проверки на новите изпускателна система, под и предно крило. След това продължиха по програмата си и поне днес нямаха особени главоболия.

Алонсо от своя страна претърпя известна загуба на време заради неизяснен технически проблем, но във Ферари се справиха бързо с оправянето му и връщането на испанеца на трасето.

Междувременно Испания Рейсинг така и не караха с новата си кола F111. Те направиха една-единствена инсталационна обиколка за целия ден и не е ясно как ще продължи работата им.

През последния половин час на тренировката пък бе наложено ограничение за използване на подвижните задни крила – както ще е в състезателни условия. В няколко коментара от отборите веднага признаха, че адаптирането към това изискване е малко по-трудно, тъй като досега можеха да активират системата когато си поискат. В реалната надпревара обаче това ще става единствено след разрешение от рейс контрола, и то след последния завой на Албърт парк.