Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън и Хамилтън оптимисти преди Гран при на Европа

Бътън и Хамилтън оптимисти преди Гран при на Европа

44
0
Дженсън Бътън,Люис Хамилтън

Пилотите на Макларън бяха с коренно различно представяне в Гран при на Канада. Дженсън Бътън не вървеше през целия уикенд, докато съекипникът му Люис Хамилтън спечели надпреварата.

В Канада ни се случи един от тези уикенди, през които нищо не се получава – призна Бътън. – В петък нямах достатъчно време заради поредица технически проблеми и не нямах ясна насока за настройките. Това според мен предреши и останалата част от уикенда. Нямахме достатъчно данни и съответно имахме проблеми в надпреварата. Разгледахме всичко, след като се прибрахме в централата, за да сме наясно накъде вървим във Валенсия.

Дженсън допълни, че има още 13 състезания до края на шампионата и въпреки че не е доволен от липсата на резултати, ще се бори в поредния старт да постигне по-добро класиране.

Знам колко силен отбор е Макларън. Трасето във Валенсия ми допада, а и тази година спечелих на улична писта, така че определено съм оптимист – допълни той.

Хамилтън от своя страна стана седмият различен победител в седмия старт от този сезон. Той бе невероятно доволен от постижението си, но и добави, че в шампионат като настоящия и най-малкото нещо може да обърне ситуацията.

Чудесно е да си начело в класирането, но съм само на 2 точки от Фернандо [Алонсо]. Това е нищо, особено като се има предвид колко силни пилоти са събрани само в няколко пункта. Освен това трябва непрекъснато да постигаме добри резултати. Постоянството, а не отделните силни класирания, е ключът към спечелването на шампионата – каза още той.

Според него пистата във Валенсия е технична, с много ниско- и средноскоростни завои, изискващи сериозна прецизност.

Към края на обиколката пистата се отваря и скоростта се увеличава. В последните криви трябва да позиционираш наистина добре автомобила си, за да влезеш както трябва в следващия завой. Все ме питат какво ще стане в следващото състезание, а аз винаги казвам на хората колко е трудно да се направи коректно прогноза. Отивам във Валенсия супермотивиран – добави Хамилтън.