Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън и Хамилтън ще са като осиновен и първороден син

Бътън и Хамилтън ще са като осиновен и първороден син

44
0

В момента върлуват доста интензивни слухове, че Дженсън Бътън вероятно ще стане съотборник на Люис Хамилтън в Макларън, като специалисти в областта разкриха позицията си по този въпрос.

Сър Джаки Стюарт и Дейвид Култард смятат, че британецът трябва да запази настоящата си позиция в тима на Браун GP, с който спечели първата си титла, вместо да преследва по-големите пари в Макларън. Те не крият, че в тима от Уокинг Хамилтън неофициално заема ролята на пилот номер 1.

Мартин Бръндъл, който е карал за Макларън през 1994 година, допълни: „Историята им показва, че те могат да подкрепят напълно само един пилот.“ С това бившият пилот от Формула 1 намеква, че подкрепата на отбора вероятно ще отива за по-младия Хамилтън.

Бившият коментатор Мъри Уолкър се опасява, че Бътън може да не отговори на темпото на Хамилтън, докато според Джони Хърбърт ситуацията ще е все едно осиновеният син отива при първородния син. Съответно Бътън ще заема по неизгодната позиция.

Фелипе Маса също бе запитан по този повод, на което той отговори: „Четох за преговорите, но не мога да говоря за нещата, все едно са сигурни… Но ако се случи, ще бъдат една чудесна двойка.

Слуховете за Бътън в Макларън бяха допълнително подсилени, след като финландски медии съобщиха, че Кими Райконен ще си почива през 2010 година.