Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън и Магнусен определиха деня на Макларън като продуктивен

Бътън и Магнусен определиха деня на Макларън като продуктивен

39
0
Дженсън Бътън

Отборът на Макларън дойде на пистата Ред Бул Ринг с доста новости за болида MP4-29. Те обаче проработиха само в известна степен, въпреки че Дженсън Бътън определи деня като сравнително продуктивен, а съотборникът му Кевин Магнусен заяви, че поведението на колата не е било твърде лошо във високоскоростните секции.

Бътън бе с пето време в първата и със седмо във втората тренировка.

Денят бе сравнително продуктивен за нас. Все още се борим с грейнинг на суперсофт гумите, както беше и в Канада. По-твърдата спецификация изглежда добре и при къси, и при дълги серии. Целта ни ще е да направим прогрес на писти, които не пасват особено на болида ни, да не губим твърде много спрямо отборите пред нас. Би било хубаво да сме в състояние да предизвикаме екипите в битката за шампионата при конструкторите. Някои места от пистата са сложни. Беше обаче интересно. Хубаво е да караш на такова високоскоростно трасе – в календара няма останали много такива – коментира Дженсън.

Магнусен бе девети и в двете тренировки. Той заяви, че според него пистата е хубава – с чудесни завои и интересни промени като изкачването и спусканията:

Точно такива места харесвам: бързи криви и големи зони за спиране. Честно казано, болидът ни бе с не толкова лошо поведение през високоскоростните завои. Все още има няколко неща, които трябва да прегледаме, но като цяло петъкът бе положителен. Необходимо е да анализираме резултатите от аеротестовете и утре ще имаме по-ясна идея къде се намираме. Но усещането в колата бе добро, така че съм оптимист.