Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън и Магнусен с проблеми в дълги серии от обиколки

Бътън и Магнусен с проблеми в дълги серии от обиколки

28
0
Кевин Магнусен

Макларън изпробваха доста нови компоненти за своя MP4-29 в днешните свободни тренировки преди Гран при на Малайзия. Най-забележима бе новата предна част с ново предно крило, което бе на колите от самото начало на сесиите.

Отборът трябваше да установи дали представянето на писта съвпада с изчисленията и симулациите в завода в Уокинг. Първите впечатления бяха положителни, въпреки че следобед и двамата пилоти Дженсън Бътън и Кевин Магнусен не бяха доволни от направените по колите им промени в настройките и имаха проблеми в дългите си серии от обиколки.

Трудно е, особено в жегата. Във високоскоростните завои не сме толкова силни, колкото ни се иска. А проблемите с аеропритискането се увеличават заради горещото време. При това положение дългите ни серии се оказаха особено сложни за изпълнение – и от гледна точка износването на гумите, и като чиста скорост. Ще прегледаме събраната информация, но новите елементи като че ли подобряват малко нещата. Това поне е окуражаващо, въпреки че имаме още много работа. Хората вероятно се вълнуват от постиженията в един бърз тур, но тук те нямат чак такова значение, защото обикновено може да се изпреварва. Затова е необходимо да се анализират дългите серии – обясни Бътън.

Магнусен спря в първата сесия, след като сензор бе засякъл прегряване. Датчанинът заяви, че досега никога не е карал при подобни температури (във втората сесия тази на въздуха достигна 33 градуса, на пистата – над 50, а влажността е огромна) и е научил много в тренировките.

Толкова е горещо, че гумите наистина страдат. Положението обаче е едно и също за всички, така че трябва да се справим със ситуацията до утре. Ще се опитам така да настроя колата, че да пазя задните гуми, защото най-големият ми проблем е, че те прегряват. Поведението им е напълно различно в сравнение с Австралия и затова ще се фокусирам върху тях. Убеден съм, че можем да направим полезни промени – коментира Кевин.