Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън и Перес мотивират целия екип на Макларън, заяви Уитмарш

Бътън и Перес мотивират целия екип на Макларън, заяви Уитмарш

25
0
Дженсън Бътън

Пилотите на Макларън Дженсън Бътън и Серхио Перес са с изключително поведение в толкова трудния за тима сезон 2013 г. във Формула 1 и мотивират целия екип, заяви шефът на отбора Мартин Уитмарш.

Трябва да отбележа и похваля и двамата ни състезатели. Сезонът е труден, но те останаха спокойни, умерени и отдадени (на работата си) и наистина мотивират цялата ни организация. Гордея се с начина, по който реагираха – заяви Уитмарш.

Той допълни, че тимът не е имал кой знае колко време за почивка, тъй като предстоят следващите надпревари от сезона – в Индия и Абу Даби.

Пистата (в Индия) е страхотна – бърза и истинско предизвикателство. Освен това е технична, което е необикновено за такъв тип трасе. Конфигурацията на завоите е такава, че позиционирането на автомобила е критично, ако искаш да не изгубиш ритъм и съответно време. Отново ще е необходим компромис с реглажите. Последните надпревари показаха, че и този път ще се борим за точки във втората половина на топ 10. Въпреки всичко състезанията в Корея и особено в Япония бяха удоволствие – коментира от своя страна Бътън.

Перес отбеляза, че обича да пътува в Индия, като според състезанието от Формула 1 там е интересно и вълнуващо събитие.

Според мен стартът наистина започва да оказва влияние върху страната. Има зрители, хората изглеждат заинтересовани и ентусиазирани – това винаги е страхотно да се види. След две сложни надпревари в Корея и Япония, където имах добро темпо, но ми се случи какво ли не, ще се надявам на по-плавно протичане на следващите две последователни състезания. Разочароващо е добрите резултати да ми се изплъзват, но съм сигурен, че бързо ще обърнем нещата. Наясно сме, че не разполагаем с кола, с която да се борим с първите четири отбора, но за местата в първата десетка винаги се води сериозна битка – допълни мексиканецът.