Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън и Перес ще са с равен статут в Макларън, заяви Уитмарш

Бътън и Перес ще са с равен статут в Макларън, заяви Уитмарш

29
0
Мартин Уитмарш,Серхио Перес

Серхио Перес ще е с равен статут със съотборника си в Макларън Дженсън Бътън, заяви Мартин Уитмарш.

Мексиканецът изкара вчера първия си ден в технологичния център на екипа от Уокинг и бе посрещнат на централния вход лично от шефа на отбора, когато пристигна с един Макларън МР4-12С. 22-годишният пилот ще започне едва третия си сезон във Формула 1 тази година, а Бътън – своя 14-ти (четвърти с английския тим). Световният шампион за 2009 г. ще е в по-добра позиция в началото на годината според Уитмарш, но той бе категоричен, че нито един от двамата състезатели няма да получава преференциално отношение от екипа.

– Хората обичат да дискутират факта, че Дженсън е с предимство, тъй като познава отбора, има опит и е печелил световната титла. Той обаче е и страхотен пилот. Познавам го добре и ще е изключително щедър – с времето си, мнението си, насоките. Излезе ли от гаража обаче, Дженсън ще иска да победи Серхио. Същото важи за Серхио – коментира Уитмарш пред Скай.

Според шефа на отбора подобна равнопоставеност понякога може да доведе до проблеми, но политиката на тима е такава.

Така работим. Тази динамика, това съревнование е добро за екипа, а желанието ни е да спечелим титлите, така че и двамата пилоти искат да са част от това. И двамата, естествено, допринасят в битката при конструкторите, но тайничко – или вероятно съвсем явно – и двамата имат амбицията да станат шампиони – допълни той.

Уитмарш каза още, че в Макларън са съсредоточени върху сезон 2013 г. и не продължават да разсъждават върху напускането на Люис Хамилтън:

– Имаме двама чудесни състезатели. Люис е страхотен пилот, беше част от семейството ни дълго време, но нито той, нито ние можем да предвидим бъдещето.