Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън и Перес за тренировките,тестовете и усещането си преди последния тест и...

Бътън и Перес за тренировките,тестовете и усещането си преди последния тест и първия старт

65
0
Серхио Перес

Дженсън Бътън и Серхио Перес отделиха малко време преди да заминат за Барселона за последните предсезонни тестове, за да разкажат как преминаха тренировките за тях досега, какво са правили в свободното си време и какви са очакванията преди първия старт за сезона в Австралия.

– Как вървяха тренировките през зимата?

– Бътън: Зимната почивка беше страхотна. През целия декември бях свободен. Беше чудесно да тренирам както трябва преди да започне лудницата на новия сезон. Но е чудесно и че състезанията са вече толкова близо.

– Перес: Моите тренировки се подобриха значително след присъединяването ми към Макларън. Трудихме се по фитнеса и смятам, че записахме добър прогрес, както и че сме готови за сезона. Остават само две седмици, а съм по-подготвен от всякога!

– Как се развиха тестовете в Испания?

– Перес: Добре. Естествено и ние като всеки друг отбор на този етап от сезона имахме някои проблеми, но според мен всичко върви в правилната посока. Важно е да продължим да напредваме.

– Бътън: Тестовете вървят добре. В началото на годината винаги е сложно, тъй като се опитваш да разбереш какво вършат и останалите. Винаги казваме, че другите не ни интересуват, че се концентрираме единствено върху себе си – и това е вярно, но все пак ти се ще да знаеш къде са съперниците. Що се отнася до самата кола, то МР4-28 е много добър автомобил. Имахме малко грижи, но мисля, че в Мелбърн болидът ще е силен. Просто преди това трябва да направим достатъчно обиколки, за да се чувстваме уверени преди излизането за първата петъчна тренировка.

– Какво е усещането преди Гран при на Австралия и началото на сезон 2013 г.?

– Перес: Обичам да ходя в Австралия. Харесвам града – Мелбърн ми допада много. Всички са нетърпеливи сезонът да започне и затова атмосферата там е невероятна. На самата писта винаги се получават хубави състезания. Конфигурацията е чудесна. Има някои бързи сектори, други са много бавни, на моменти си близо до стената – лесно е да се допусне грешка. Според мен има по малко от всичко.

– Бътън: Мелбърн е перфектното място за начало на сезона. Австралийците обичат Формула 1, градът е красив. Харесвам много надпреварата, а и всички се вълнуват преди първия старт. В края на годината след толкова упорита работа хората са доста уморени. Но преди първото състезание навсякъде виждаш усмивки, наистина е нещо специално. Освен това точно в тази надпревара се справям много добре напоследък – спечелих 3 пъти за последните 4 години, така че нямам търпение за четвърта победа.