Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Искам да си запазя номера

Бътън: Искам да си запазя номера

39
0

Екипът на Макларън е готов за предстоящия първи кръг от световния шампионат на Формула 1 този уикенд в Бахрейн. Отборът работи много упорито през зимата и по време на предсезонните тестове, като демонстрира чудесна скорост. На пистата Сахир обаче ще е първото реално изпитания за екипа, в който премина спечелилият титлата в Гран при за 2009 г. Дженсън Бътън.

– Определено нямам търпение да се кача в колата си в петък сутринта в Бахрейн, знаейки, че съм световен шампион – заяви той. – Това е отговорност и чест, но и нещо, на което ще се радвам възможно най-дълго. Не искам да изгубя този номер от колата си! Присъединяването ми към Макларън ме изправи пред точно такова предизвикателство, от каквото имах нужда. Вложих максимални усилия в работата си с тима, инженерите ми, в това да уча, за да съм във възможно най-добра форма за първия старт в Бахрейн.

И Бътън, като повечето си колеги, не се наема да прави прогнози, но признава, че предстои един от най-вълнуващите сезони в историята. Същото важи и за съотборника му Люис Хамилтън, за когото зимата измина неусетно.

– Не мога да повярвам – все едно вчера се състезавахме в Абу Даби – коментира той. – Свободните месеци бяха разделени на две части за мен: до Коледа бях наистина съсредоточен върху фитнеса си и тренирах. От януари започна работата с отбора, тестовете с автомобила и подобряването на пакета за първите стартове.

Оптимизмът и приповдигнатото настроение се споделят и от шефа на Макларън Мартин Уитмарш.

– Не си спомням старт на сезон във Формула 1 да е бил очакван с такъв интерес, вълнение и емоция. Близките времена в изпитанията, двамата ни световни шампиони, завръщането на една легенда и присъствието на четирима пилоти, печелили първенството, на грида означават, че съществуват всички предпоставки 2010 г. да влезе в историята като един от великите класически сезони. А ние сме тим от състезатели. Чакаме нетърпеливо първия старт от месеци и искаме да започнем работа – допълни той.