Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън изненадан от дължината на контракта на Алонсо

Бътън изненадан от дължината на контракта на Алонсо

23
0
Дженсън Бътън,Джесика Мичибата

Дженсън Бътън останал изненадан от дължината на контракта на Фернандо Алонсо. Вчера Ферари и испанецът обявиха, че двукратният световен шампион остава с екипа от Маранело до края на 2016 г.

Самото решение на Алонсо не изненада никого, като общото възприятие бе, че така на практика се блокират шансовете Себастиан Фетел или Люис Хамилтън да станат част от Скудерията. Немският и английски пилот от време на време отхвърлят слуховете за това, че имат амбиции да ходят във Ферари, но присъствието на Фернандо там само по себе си е достатъчна пречка и за двамата, свикнали да са лидери в тимовете си.

Дори това обаче не бе кой знае колко трудно за възприемане отстрани – реално срокът на контракта накара мнозина да повдигнат вежди, въпреки че подобни сделки са се сключвали и преди в историята на F1.

Това е безумно много време. Как би могъл да знае какво ще иска след пет години? Точно това ми е трудно да разбера – за какво му е да подписва за такъв период? Пет години е дълъг период. Аз лично не съм много добър в планиране за подобни срокове. Но пък от друга страна той явно това иска, а и отборът му е добър – обясни Бътън.

За разлика от него Михаел Шумахер възприе напълно нормално споразумението, защото вярва в приемствеността и смята, че тя е съществена част от успеха. Седемкратният световен шампион спечели 5 от титлите си във Ферари, където изкара цели 11 години.