Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Колата ни просто не бе достатъчно бърза

Бътън: Колата ни просто не бе достатъчно бърза

42
0
Дженсън Бътън,Макларън,Мартин Уитмарш,Япония

Дженсън Бътън се класира на десето място в днешната квалификация, почти една секунда зад най-бързия, Марк Уебър. Пилотът на Макларън въпреки това не бе недоволен от случилото се в събота, защото според изявленията му колата просто не позволявала по-добро време.

„В Q2 и Q3 направихме общо три бързи обиколки, които на практика бяха идентични“, заяви Бътън. „Затова си мисля, че сме на мястото, което заслужаваме. Нямах усещането, че можем да постигнем нещо повече. Колата ни просто не е достатъчно бърза.

Затова като цяло съм доволен от постигнатия резултат. Може би някой би могъл да каже, че не заслужавахме да влезем в последната част на квалификацията. Когато обаче влезеш искаш да направиш колкото се може повече обиколки, защото пистата наистина дава удоволствие. Колата ни изглежда е добра, но явно не сме достатъчно бързи, въпреки че балансът бе добър.

Хубаво е да видим Марк на първата позиция. Тя е неговата първа за тази година. Това показва, че е свършил добре своята работа. Ще се радвам, ако направи и добро състезание.

Промяната във вятъра определено донесе доста проблеми днес. На старт-финалната права духаше зад болида, на S-овете отпред. Затова и времената бяха доста по-добри от вече постигнатите. За нас удоволствието също бе голямо. Единственото критично място бе излизането от завоя Спуун. И може би шикана.

Трудно е да се предвидят събитията в състезанието. И двете смеси функционират добре. Това е доста различно от предишното състезание. Сега няма да влезем в седмата обиколка.

По всичко изглежда, че повече пилоти ще заложат на две спирания. Имаме достатъчно сцепление и гумите държат. Нещата ще се решат при спиранията, защото тук е трудно да се изпреварва. Надявам се да успеем да се поздравим с място в точките, по възможност по напред.“

р