Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Надявам се, че сме във водещата група

Бътън: Надявам се, че сме във водещата група

55
0
Дженсън Бътън

Доста предпазлив в оценките си бе Дженсън Бътън на пистата Каталуния вечерта след първия си ден тестове тази седмица. Той съвсем не сподели ентусиазма на част от колегите, че новият автомобил на Макларън е може би най-силният болид и заяви, че се надява тимът му да е поне във водещата група за първия старт в Мелбърн.

От това, което той самият наблюдава в последните дни, в дългите серии вероятно Макларън е в една и съща група с Ферари. Това не е лошо, защото Скудерията изглеждат доста по-силна от миналия сезон.

Във втория ден от изпитанията на трасето до Барселона съотборникът му Серхио Перес бе с най-добро време, а вчера Дженсън бе доволен, че бе с около секунда по-бавен, като се има предвид количеството гориво в колата си. Бътън не сподели и притесненията на мексиканеца, че ще трябва да се спира поне 6-7 пъти в първия старт, за да се направи дистанцията в Мелбърн.

Нормално е за зимните тестове гумите да се износват повече, особено на тази абразивна писта – каза той и поясни, че поне за разлика от миналия сезон сега деградацията е доста по-постепенна и предвидима. – Много е трудно за хората от Пирели хем да направят гуми, които да се износват по-бързо, хем да са достатъчно здрави, но без да са скучни състезанията. При всички случаи ще видим и тази година състезания с два стопа – бе категоричен още Дженсън.

Той каза още, че не само разбирането работата на гумите е проблем, а и работата на самия му нов автомобил.

Има моменти, в които колата е отлична и след това такива, в които не е – бе откровен Дженсън.

Световният шампион за 2009 г. сподели също така, че Макларън избра да използва напълно нова кола тази година и това дава възможност за промяна на посоката на работа. С автомобила от 2012 г. вероятно щеше да е по-лесно в началото, но нямаше да има възможност за развитие, а то може да се промени след първите четири състезания.