Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън не се притеснява от напускането на Лоу, техническият шеф си тръгва...

Бътън не се притеснява от напускането на Лоу, техническият шеф си тръгва заради пари

25
0
Дженсън Бътън,Пади Лоу

Дженсън Бътън не се притеснява от напускането на техническия директор на Макларън Пади Лоу. Инженерът остава в Уокинг засега (според обяснението на шефа на екипа – в различна роля), като се говори, че в края на годината ще се присъедини към Мерцедес. Привличането му в Бракли не е потвърдено до момента.

Управляващият директор на Макларън Джонатан Нийл обаче заяви, че напускането на Лоу е заради предложение за заплата с толкова цифри, че приличала на телефонен номер.

Беше чудесно да работя с Пади през последните три години – не само като колеги в един екип, но и като приятели. Той е чудесен човек, удоволствие е да се трудиш с него – обясни световният шампион за 2009 г. – Нещата обаче се променят, Пади иска да опита нещо ново, ново предизвикателство и в това няма нищо лошо. Дали ще има сериозен отзвук при нас? За мен назначаването на Тим [Гос] на тази позиция е фантастично. Той бе изключителен на предишния си пост и според мен ще се справи и на този. Тим е човекът, който конструира автомобила за 2012 г., спечелил 7 състезания миналия сезон, така че знае точно какво прави.

Пилотът подчерта, че отборът като цяло е по-важен от отделните хора в екипа:

– Не дойдох в тази тим заради един или друг човек. Не се присъединих заради това, че Пади бе тук или Люис [Хамилтън]. Дойдох, защото това е Макларън, с цялата история и наследство зад това име. Напускането на Пади е част от спорта, хората се движат, отиват в различни тимове. Отборът ще се справи с или без него в бъдеще.

Нийл от своя страна сподели, че научил за първи път за намерението на Лоу да напусне преди около 8 седмици. Според него Мерцедес са направили на бившия технически директор предложение, което просто не е можел да откаже.

– В настоящите пазарни условия – стига да имаш възможност и търсиш краткосрочно ноухау – може да си позволиш да платиш някому заплата с големината на телефонен номер, особено ако това е бизнес модела ти. И ние сме го правили от време на време. Не е нещо уникално. Пади със сигурност ще ни липсва, беше с нас от много отдавна – в отбора от 19 години, аз лично работих с него 12. Той е страхотен човек и от лична гледна точка съжалявам, че си тръгва – допълни Нийл.