Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън не вярва Хонда да започне да печели през 2008 г

Бътън не вярва Хонда да започне да печели през 2008 г

32
0

Дженсън Бътън не очаква Хонда светкавично да подобри представянето си в F1 през сезон ’08, въпреки пристигането в екипа на новия технически директор Рос Браун.###Дженсън Бътън не очаква Хонда светкавично да подобри представянето си в F1 през сезон ’08, въпреки пристигането в екипа на новия технически директор Рос Браун. Нещо повече, британският пилот заяви, че отборът му може да започне да показва истинските си възможности и да печели състезания едва през 2009 г.

„Мисля, че ще направим крачка напред през 2008 г. в сравнение с миналия сезон, въпреки че тя няма да е толкова голяма – заяви Бътън. – Въпреки това екипът ни няма да започне да печели състезания и не искам хората да си мислят подобно нещо, защото не такъв е случаят. Най-важното е да стартираме с добра кола и да я развиваме с всяко състезание, за да сме по-близо до Ферари и Макларън. Рос е важна част от този план. Ако разполагаме с конкурентоспособна кола в края на следващия сезон, тогава ще съм много щастлив за 2008 г.”

Според Бътън най-важната задача на целия екип на Хонда сега е да се концентрира в настоящето и да работи наистина сериозно като само така ще станат възможни евентуални бъдещи успехи.

Британският пилот допълни:
„Можем да бъдем претенденти за спечелването на състезания през 2009-та, както и да се борим за шампионата.”