Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Не знам какво си мислеше Грожан

Бътън: Не знам какво си мислеше Грожан

66
0
2013,Дженсън Бътън,Макларън,Унгария

Дженсън Бътън направи добър старт и въпреки че стартира едва от 13-а позиция, все пак в крайна сметка той успя да завърши седми. Той бе въвлечен в доста двубой не на последно място и заради избраната тактика, която все пак обаче му донесе известен успех. За малко всичко това щеше да бъда загубено, след като при опита си да го изпревари, Ромен Грожан за малко не го отнесе извън пистата.

„Състезанието определено бе забавно“, заяви пилотът на Макларън след надпреварата. „Мисля, че дори бе най-доброто ни за годината. Направих добър старт и се наслаждавах на първата обиколка. После изглежда целта на доста хора бе да ме изпреварят. Знаех, че съм по-бавен, но успях да задържа Себастиян (Фетел – б.а.) и Грожан зад мен. Успяхме също така да използваме стратегия с две спирания, което изглежда се отплати.

Мисля, че в края направих серия от 35 обиколки с медиум сместа. Едва ли някой е направил повече. В края имах нестабилност в задната ос, но състезанието ми достави удоволствие. Успяхме да победим болид на Ферари, щях да съм и пред Розберг, ако не беше получил повреда.

Трябва да отида при комисарите заради случилото се с Грожан. Нямаше къде да избягам. Не можех да бягам повече в ляво, защото не исках да излизам в тревата при спирането. Явно не разбираше колко е широко трасето. Не трябваше да ме удря. Имах късмет, защото колата ни остана здрава. Може би не осъзна, че още не ме е изпреварил.

Преди това държах доста време зад себе си Себастиян (Фетел – б.а.). При един от опитите да ме изпревари повреди май предното си крило. За радост не повреди гумата ми.

Трудно е да се каже, къде се намираме спрямо отборите в челото, защото бяхме с друга стратегия. Все пак е радостно, че успяхме да направим 35 обиколки с медиум сместа.“