Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Обичам всичко, случващо се на Сузука

Бътън: Обичам всичко, случващо се на Сузука

77
0
Дженсън Бътън

Дженсън Бътън (Макларън) обожава както пистата Сузука, така и страната Япония, където работеше често, докато бе пилот на Хонда. Световният шампион дотолкова харесва всичко там, че дори приятелката му е японка!

– Изкарах голяма част от кариерата си във Формула 1, работейки в Япония и вече смятам страната почти за своя втора родина. Токио е един от най-страхотните градове в света – абсолютно невероятно място, което непрекъснато откриваш и изследваш. А Сузука е перфектният домакин на Гран при на Япония – една от най-великите писти на планетата и истинско предизвикателство за който и да е автомобилен състезател – бе категоричен Дженсън. – Обичам всичко, случващо се на Сузука: фактът, че е адски далеч за пътуване от Европа до там; увеселителният парк, през който се минава, за да се стигне до падока; невероятно лоялните и приятелски настроени японски фенове – те ме поздравяват през целия уикенд – и цялата атмосфера: неизменно крайно напрегната, страхотна, великолепна. А и самото състезание винаги играе решаваща роля за изхода от шампионата.

Бътън все още е част от борбата за титлата през 2010 г. в Гран при и се надява да продължи да води битката в последните стартове за годината.

– Имам някои страхотни резултати на Сузука, но никога не съм печелил в Япония. Мисля, че пистата пасва на стила ми. През завоите трябва да се пази достатъчно скорост, да се изгради гладък и прецизен ритъм. Една грешка и обикновено се бориш да си върнеш темпото в следващите няколко криви. Мястото не позволява да бъркаш. Битката за световната титла пък все още е много отворена. Ясно е, че не можем да си позволим пропуски, тъй като всеки от общо петима ни все още лесно може да отмъкне короната. Отстрани може да изглежда като неудобство това, че изоставам в класирането, но не се заблуждавайте: знам, че мога да спечеля шампионата. Решимостта ми да запазя номер 1 на колата си е непокътната – допълни Дженсън.