Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън очаквал в началото на сезон 2012 битка между Макларън и Лотус

Бътън очаквал в началото на сезон 2012 битка между Макларън и Лотус

68
0
Дженсън Бътън,Макларън

Дженсън Бътън очаквал в началото на сезон 2012 г. отборът му Макларън да води битка с Лотус във Формула 1 този сезон. Англичанинът бил убеден след първите няколко старта, че тимът от Енстън е по-силен съперник от Ред Бул.

След 5 надпревари мислех, че ние ще спечелим шампионата. Изглеждахме наистина конкурентоспособни, а Лотус като че ли щяха да вървят наистина добре през сезона. Бяха постоянни, но им липсваше чиста скорост. В онзи момент нямаше да кажа, че Ред Бул ще спечелят шампионата тази година – обясни англичанинът, цитиран от autosport.com.

В крайна сметка Макларън завършиха 2012-а трети в класирането на отборите, а Лотус бяха четвърти – на 75 точки зад съперниците от Уокинг. Люис Хамилтън спечели 7 полпозишъна и 4 победи, докато Бътън взе 3 състезания и 1 първа позиция. Грешки и технически неизправности обаче костваха скъпо на тима.

Всички се борим за шампионата, но само един отбор може да го спечели. Ред Бул свършиха много добра работа, докато ние – въпреки че смятам, че също се справихме наистина чудесно, просто не бяхме достатъчно добри. Спортът ни обаче е изключително конкурентен и не би трябвало да сме разочаровани как са се получили нещата – допълни световният шампион за 2009 г.

Дженсън отбеляза, че новостите от Хокенхайм са подобрили скоростта на МР4-27, след което Макларън са запазили според него темпото си на развитие.

Един тим обаче бе по-бърз от нас през повечето време – и това е Ред Бул. Те бяха и по-постоянни от нас, както и по-издръжливи – каза още Бътън.