Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Още не съм гледал инцидента

Бътън: Още не съм гледал инцидента

52
0
Дженсън Бътън

С типичния си фин хумор и интелигентност Дженсън Бътън заяви часове след края на квалификацията за Гран при на Монако, че още не бил гледал инцидента с Нико Розберг на Мирабо и не може да го коментира. Младият му съотборник Кевин Магнусен също каза, че не бил видял нищо и не може да говори.

След това Бътън обаче обясни, че наистина има мнение за случилото се, но ще го запази за себе си!

Световният шампион за 2009 г. заяви още, че ситуацията не може да се сравнява много и с неговата битка с Рубенс Барикело в Испания например, където неговата стратегия бе променена на три стопа и той спечели и изобщо с битката в Браун, защото сега авансът на Мерцедес е много по-голям и те са сигурни в успеха.

Атмосферата при нас беше много добра и успяхме да я запазим такава до края, въпреки че когато се борят двама съотборници за титлата, нещата стават много по-напрегнати, а всеки има пикове и спадове.

Познавайки отлично Хамилтън като съотборник, Бътън каза още, че той е рядко детерминиран и праволинеен в преследването на успеха и е абсолютно отдаден на това да успее.

За своето представяне англичанинът отбеляза, че било силно повлияно от трафика в Q2, но най-големият проблем на Макларън бил липсата на притискане и от там – лошото загряване на гумите и липса на сцепление, особено на новия асфалт във втория сектор, който бил хлъзгав като в Остин първата година.