Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Победата от Япония отстъпва единствено на триумф в домашния ми старт

Бътън: Победата от Япония отстъпва единствено на триумф в домашния ми старт

35
0
Дженсън Бътън

С труден старт започна Гран при на Япония за Дженсън Бътън днес, но след финала на пистата Сузука англичанинът се качи на най-високото стъпало на подиума и празнуваше първата си победа на легендарното трасе.

Състезанието му не бе никак леко, заяви самият пилот на Макларън.

В началото Себастиан [Фетел] ме засече и продължаваше по неговата траектория без да спира, докато не излязох в тревата. Наложи се да дръпна крака си от газта, иначе щеше да има удар в първия завой. Той обясни, че не ме е видял, докато не съм се дръпнал. Така обаче загубих позиция. Да се преборя след това бе безкрайно удовлетворяващо, а и поведението на колата бе страхотно през целия уикенд – заяви Дженсън.

Победата е особено емоционална за него, тъй като смята Япония за своя втора родина и особено цени страната и народа й.

Този успех отстъпва единствено на триумф в домашното ми състезание. Последните 5-6 обиколки обаче бяха страшно сложни, тъй като трябваше много да внимавам за гумите и да пестя гориво до финала. Но резултатът е изумителен. Искам да благодаря на всички, които ни подкрепяха в Япония – надявам се състезанието да е щастлив спомен за тях, защото държавата претърпя много тази година. Дадохме най-доброто от себе си и сътворихме фантастично шоу – добави англичанинът.

Той също поздрави Фетел за втората му титла, но бе категоричен, че целият тим на Макларън ще продължи да се бори с Ред Бул до финала на сезона.