Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Поне съм от правилната страна

Бътън: Поне съм от правилната страна

42
0

Сезонът за световния шампион Дженсън Бътън определено не протича според желания от него начин. Въпреки двете постигнати победи до момента, Бътън изпитва трудности в квалификациите в последните няколко кръга от шампионата. На пистата Хунгароринг британецът не успя да стигне до третата част на квалификацията, след като едва 0,017 сек не му достигнаха да влезе в топ 10. А добрата стартова позиция е от изключително значение в Унгария.

„Изключително съм разочарован, защото сутринта с този баланс колата стоеше по много по-добър начин“, ядосваше се англичанинът. „Бях много доволен от постигнатото в третата тренировка, но… Тази стартова позиция определено е изненада за мен. Имах проблеми, липсваше ми и сцепление.“

Бътън често е показвал, че е готов да се бори докрай и определено не смята да се отказва да търси по-добро класиране в състезанието.

„Поне съм от чистата страна на старт финалната линия, а това тук помага много. Ще стартирам от средата на колоната, но ще мога да започна с нови гуми.“

Представянето на Ред Бул и не на последно място на Ферари обаче със сигурност са шокирали всички в екипа на Макларън, включително и Бътън.

„Определено сме далеч от първите два отбора. Предимството на Ред Бул пък е изключително.“