Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън предполага проблем

Бътън предполага проблем

34
0

Дженсън Бътън завърши едва 14-и в днешната квалификация за Гран при на Великобритания и по този начин разочарова хилядите си домашни фенове. Липсата на достатъчно скорост обаче вероятно се дължи на проблем в колата според англичанина.

Екипът на Макларън започна уикенда с модифицирана изпускателна система, която в допълнение със системата за оптимално обтичане на задното крило трябваше да подобри значително притискането на задната ос. След направените тренировки вчера, Бътън реши, че системата има нужда от доусъвършенстване и затова в последната свободна тренировка днес стартира със старата конфигурация.

Въпреки 12-ата си позиция днес сутринта Бътън изрази увереност за тренировката за място, защото колата се чувствала наистина добре. Това обаче явно не бе така следобед.

„Тази сутрин чувствах колата много добре“, обясни разочарованият Дженсън. „Мисля си, че следобед имаше някакъв проблем, защото болидът бе почти неуправляем, когато скочих за първата си бърза обиколка.

И проблемът не е само с баланса на колата, променен през нощта заради връщането към старата конфигурация. Сутринта всичко бе наред и с новото предно крило се чувствах наистина добре.“

Бътън се оплака още по време на квалификацията от липса на сцепление в задната част. Въпреки това британецът счита, че решението, да се отложи дебюта на новата изпускателна система, която трябва да подобри обтекаемостта на дифузьора, за правилно, защото имало още много неща за подобряване по нея.

Освен това той не смята, че с нея резултатът му щеше да е по-добър.