Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Просто беше ужасно

Бътън: Просто беше ужасно

48
0
2012,Дженсън Бътън,канада,Макларън

Изпреварен с обиколка, въпреки че не бе направил нищо грешно. Така се чувстваше Дженсън Бътън след края на надпреварата, която беляза поредният неприятен уикенд за шампиона от 2009 г. през този сезон. В седмото състезание той за четвърти път остана без точки. В Канада обаче нещата тръгнаха наопаки още от първия ден на уикенда. Това нямаше как да не даде отражение. Състезанието бе само върха на айсберга, който го потопи.

„Като за начало искам да поздравя целия отбор. Те свършиха чудесна работа, както може да се види от постижението на Люис“, заяви Бътън след края на надпреварата. „Неговата стратегия проработи отлично, така че екипа може заслужено да празнува.

Не знам какво се обърка при мен. Като цяло нямах достатъчно скорост. Не можех да пазя гумите и в същото време не успявах да поддържам добро темпо. В началото бях единствения с по-твърдите гуми. Така бе и последното състезание. Обикновено се справям добре в тази си роля. Тук обаче нищо не се получи.

Спряхме по-рано при първите смени, защото гумите ми се износиха бързо. Всичко, което опитахме тук, за да подобрим баланса, не се получи. Просто беше ужасно. Нещата изглежда се влошават. Нямам идея защо. Понякога не се получаваше в квалификацията, но в състезанието бях бърз. Сега обаче и в събота, и в неделя всичко се провали.

Не съм преживявал подобна надпревара. Карах на лимита на възможностите си и въпреки това бях с 2 секунди по-бавен. Това е объркващо. Чувствам се объркан и изгубен. Не знам какво се случва.