Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Разликата между Макларън, Ферари и Ред Бул не е голяма

Бътън: Разликата между Макларън, Ферари и Ред Бул не е голяма

43
0
Дженсън Бътън

Дженсън Бътън отпразнува по най-добрия възможен начин своя старт №200 в Гран при – с победа в Унгария. Англичанинът се връща към изминалия уикенд, като междувременно вече си взе почивка и замина за Хаваите.

– Как оценяваш победата си в Унгария?

– Беше една от най-удовлетворяващите ми победи. Трябваше да карам на максимума през цялото състезание, направих няколко чудесни битки, едната от които с Люис [Хамилтън], условията бяха променливи, на старта не бе никак лесно. Надявам се всичко това да е било интересно за феновете. За мен беше невероятно да участвам в надпреварата! А с три победи от последните пет Гран при мисля, че целият отбор може да се чувства горд от свършената през тези месеци работа. Сега ще презаредим батериите си и се връщаме отново на Спа.

– И всичко това в твоята Гран при №200!

– Беше перфектен начин да отпразнувам случая, при това на трасето, където спечелих първата си победа във Формула 1 през 2006 г. Имам много специални спомени от Хунгароринг. Трасето е прекрасно и тази година видяхме какви състезания могат да стават там. Освен това ми казаха след надпреварата, че това е била десетата победа на отбора в Унгария – повече от на който и да било друг конструктор, както 100-тен успех за 2,4-литровите V8 двигатели на Мерцедес-Бенц. Тоест статистиките просто валяха отвсякъде.

– Какво ти каза баща ти Джон след надпреварата?

– Каза, че е много горд. Според мен се забавляваше през целия уикенд, тъй като реално е бил на всичките ми стартове във Формула 1 с изключение на един (Бразилия през 2001 г.) и обожава доброто парти. Много от хората, с които работя – наричам ги Тийм Бътън – бяха заедно с мен на Хунгароринг и това бе важно, защото те ми помогнаха да стигна 200 състезания. Беше страхотен момент, когато от подиума погледнах надолу и видя татко, приятелката ми, треньорът ми Майки [Колиър], мениджмънта ми.

– МР4-26 ли беше най-бързата кола на Хунгароринг?

– Темпото ни беше наистина силно, но не мисля, че разликата между нас, Ферари и Ред Бул бе кой знае колко голяма. Спечелихме три от последните пет старта, другите ни съперници взеха всеки по една победа, така че със сигурност правим нещо правилно. Люис бе пръв в Германия, аз в Унгария, а това означава, че в Макларън се работи, тече развитие в автомобилите. Да идва Спа!

– В момента си пети в класирането за шампионата. Мислиш ли за титлата при пилотите?

– На 100 точки изоставане съм от Себастиан [Фетел], така че е огромно предизвикателство, но аз не се отказвам! Никога не се предавам, така че да видим какво ще стане. Ще се трудя старт за старт, а точките ще ги броим на финала на сезона.