Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън с полпозишън на Имола

Бътън с полпозишън на Имола

55
0

Дженсън Бътън спечели първия полпозишън в кариерата си днес на Имола. Успехът е първи и за екипа му БАР. Втори остана Михаел Шумахер (Ферари), трети е Хуан Пабло Монтоя (Уилямс).
Световният шампион бе по-бърз от Бътън в първите два сектора, но направи грешка и загуби квалификация за първи път този сезон. Впоследствие той каза, че се е престарал малко повече от необходимото.
– Извадих късмет, че не излетях от пистата – допълни Михаел.
Бътън от своя страна заяви, че в сесиите преди квалификацията не е имал достатъчно прилепяне, но той и екипът му са оправили проблема.
Монтоя бе с най-добро време от първата част на официалната тренировка, но не се справи толкова добре във втората. Зад него се нареди Рубенс Барикело, който бе значително по-бавен и от съотборника си. Пети се класира Ралф Шумахер. Германецът направи добър тур без да рискува излишно.
Фернандо Алонсо пък бе изненадан от шестата си позиция, тъй като не промени количеството на горивото между двете части на квалификацията, а подобри времето си с 0,9 сек.
Малшанс за пореден път сполетя Кими Райконен. След сутрешните свободни тренировки екипът му забеляза проблем в двигателя. Финландецът направи само загряваща обиколка през втората част на квалификацията и се прибра направо в затворения парк, като има планирана смяна на мотора.
Джанкарло Фисикела също е на последна редица, след като пропусна реда си заради техническа повреда.