Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън с проблем при загряването на гумите; гумите са сериозно притеснение, каза...

Бътън с проблем при загряването на гумите; гумите са сериозно притеснение, каза Перес

49
0
Дженсън Бътън,Фелипе Маса

Дженсън Бътън стартира от 10-та позиция след наказанието на Пол ди Реста, но финишира 13-ти в домашната си Гран при на Великобритания.

Стартирах с твърдите гуми, но те бързо започнаха да се късат и ми създаваха проблеми отрано в първата част на надпреварата. Бях по-доволен от поведението с медиум. Скоростта ни не беше твърде лоша, но последната част бе особено трудно. След последния сейфти кар нямаше много останало от гумите ми и загряването им стана сложно – с това така или иначе си имаме грижи. В последните обиколки бях уязвим. Всички коли с по-свежи гуми ме задминаваха. В момента, в който мръднех от траекторията, за да се защитя, ставаше още по-трудно да контролирам температурата на гумите – обясни английският пилот на Макларън.

Съотборникът му Серхио Перес бе един от пилотите, чиято задна лява гума днес се спука. Мексиканецът бе особено разочарован заради екипа си, тъй като заяви, че всички са имали нужда от добър резултат.

Състезанието ми вървеше добре, бях в топ 10 през по-голямата част от следобеда, когато задна лява гума изведнъж експлодира. Само усетих какво стана на Хангар – нямаше какво да направя. Гумите са сериозно притеснение. За щастие нищо сериозно не се е случило на никого. Но трябва да седнем, да намерим обяснение и нещо да се направи. Като цяло постигнахме солидно подобрение през уикенда – добави Перес.

Шефът на Макларън Мартин Уитмарш заяви от своя страна, че уикендът на Силвърстоун бил като за изграждане характера на мексиканския състезател.

Като цяло последните дни бяха трудни за тима. Научихме обаче някои полезни уроци и ще ги приложим следващия уикенд в Германия, където ще гоним по-добър резултат – добави той.