Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън се надява Макларън да остави зад гърба си грешките и пропуските...

Бътън се надява Макларън да остави зад гърба си грешките и пропуските от 2012-а

47
0
Дженсън Бътън

Дженсън Бътън се надява, че Макларън няма да повторят грешките и пропуските от 2012 г. Проблеми с издръжливостта, при спиранията в бокса и т.н. костваха ценни точки на тима през изминалия сезон.

Световният шампион за 2009 г. ще е в нова роля догодина – той ще е водещ пилот в отбора от Уокинг, където негов съотборник вече ще е Серхио Перес. Англичанинът обясни преди време, че е готов за отговорностите, като освен това е убеден, че грижите от 2012-а няма да намалят решимостта на екипа да успее през следващия сезон.

Имам зад гърба си един невероятен отбор. Ако в началото на сезон 2013 сме толкова силни, колкото през 2012-а, чувствам, надявам се, че ще можем да оставим зад гърба си грешките и проблемите. Допада ми, че аз ще съм пилотът с опит в екипа. Нямам търпение да работим отново заедно – не само да съм състезател, а да си сътруднича наистина с аеродинамиците, инженерите и конструкторите, за да вървим в желаната посока. Не съм експерт в която и да е от тези области, но пък съм онзи, който кара и знае какво иска от автомобила, от какво има нужда. Зимата ще е добра и ще сме силни от самото начало – заяви англичанинът пред autosport.com.

Екипите от Формула 1 изпробваха за кратко новите гуми на Пирели за следващата състезателна година. Бътън не е напълно сигурен какво да очаква от тях, но според първоначалните му впечатления смесите за 2013 г. се загряват по-бързо от тези през предходния сезон.

Няма грижи със загряването, каквито изпитваха много екипи през 2012-а. Това е добре – продължи Дженсън. – Сцеплението е различно. Усещането е, че ще са добри гуми. Определено ще се износват сериозно – през по-късната част от сезона, която ще е като началото на 2012-а – добави той.