Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Ще карам само в Хонда

Бътън: Ще карам само в Хонда

57
0

Дженсън Бътън даде да се разбере, че или ще кара за Хонда догодина, или няма да кара никъде, след като обеща, че ще остане заедно с екипа си, докато бъдещето им бъде решено.

Британецът се оказа в силно несигурна ситуация, след като Хонда потвърди, че се оттегля от Формула 1. Но Бътън, който наскоро подписа тригодишен договор, показа, че няма намерение да изоставя екипа си и няма да търси състезателни места при конкурентите. Това означава, че ако не бъде намерен купувач, той ще остане без място през 2009 година.

По време на Ралито на шампионите на стадион Уембли Бътън каза:

„Това явно е много трудна ситуация” – казва той. „Кой знае отговорът, какво е правилно да се направи? Но засега искам да остана, където съм.”

„Според мен, ако отборът остане и през 2009 година, ще бъдем много силни. Сигурен съм, че има и други опции за мен във Формула 1, но са силно ограничени, тъй като е прекалено късно. Така че решението е малко трудно.”

„Но в момента съм силно фокусиран върху работата с тима при търсенето на купувачи – това е най-добрата ми опция за 2009 година. Не бих искал да си взимам едногодишна почивка, тъй като това не е добре за един пилот, но и това винаги е опция.”