Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Смятам, че ще сме фактор в състезанието

Бътън: Смятам, че ще сме фактор в състезанието

18
0
Дженсън Бътън,Макларън

Дженсън Бътън завърши на трето място в квалификацията днес, като изостана на половин секунда от победителя Фетел. Пред него на много малка дистанция успя да се провре и Люис Хамилтън, но въпреки това Бътън изглеждаше доволен след края на тренировката за място.

„Бях много доволен от своя първи опит в последната част на квалификацията“, обясни Бътън. „Мислех си обаче, че ще намеря още 1-2 десети при последната си бърза обиколка. Загубих обаче една десета в първия сектор и до края не успях да я наваксам. Затова и прекратих опита си.

Третото място е добро за стартиране тук. Ще съм от чистата страна на пистата, но тук е трудно да се намери пролука между първите две коли при влизането в шикана. Ще се концентрираме върху утрешния ден, екипът ни се намира в много добра позиция за спечелването на надпреварата.

Мисля че намерихме много добър компромис в нивото на аеродинамично притискане. Също така подредихме много добре скоростите. Така че сме много доволни от свършената работа и смятам че може да се борим за победа в състезанието.“

 

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter