Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън търси баланс; Хамилтън убеден, че всичко ще е наред със стюардите

Бътън търси баланс; Хамилтън убеден, че всичко ще е наред със стюардите

55
0
Люис Хамилтън

Дженсън Бътън бе най-бърз и в двете петъчни свободни тренировки преди Гран при на Япония. Пилотът на Макларън не прибърза с изводите, но заяви, че колата върви наистина добре на Сузука.

Трябва обаче да подобрим нещата значително повече, за да можем наистина да притиснем Ред Бул. Имаме пропуски в определени аспекти, като баланса например и се надявам да намерим решение до утре точно в тази област. Съперниците са страшно бързо, но не мисля, че ние сме прекалено бавни. А и никога не се знае с колко точно гориво карат. Ферари например вероятно днес бяха с повече бензин, тъй като състезанието им в Сингапур бе шокиращо – каза Дженсън.

Най-важното нещо според него е да открие оптимални реглажи за МР4-26, за да е достатъчно бърз да се бори за победата.

Люис Хамилтън пък бе с второ време в сутрешната сесия и осмо в следобедната, а после бе привикан за поредна среща със стюардите. Той също обърна внимание на количествата гориво, отбелязвайки, че Ред Бул по принцип са с по-малко бензин в петък.

Смятам, че темпото ни с Дженсън в дълга серия е добро. Имаме шанс да сме конкурентоспособни. Всъщност според мен гумите ще са най-голямото предизвикателство в състезанието, защото износването може да е проблем. След втората тренировка стюардите преглеждаха данните ми от момента, след като [Витантонио] Лиуци паркира колата си. Аз обаче дадох по-слабо време в сектора и не използвах DRS или KERS, така че би трябвало всичко да е наред – обясни Хамилтън.