Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Трябва да се справим с твърдите гуми

Бътън: Трябва да се справим с твърдите гуми

35
0
Дженсън Бътън,Макларън

След първите свободни тренировки днес в Макларън са убедени, че имат сили да се борят за победата в неделя. Все пак обаче остава и знанието, че трябва да подобрят още представянето си за очертаващото се тежко състезание. Дженсън Бътън постигна четвърто време сутринта, изоставайки на малко повече от половин секунда зад Фернандо Алонсо. Следобед обаче шампионът за 2009 г. бе най-бърз, показвайки завиден баланс с меките гуми.

„Следобедната тренировка бе позитивна“, доволен бе Бътън. „Направих доста добра обиколка с меките гуми и колата се държеше добре. Като цяло изглежда обновения пакет функционира. Необходими са обаче още подобрения.

С меките гуми всичко изглеждаше по-лесно, защото по-бързо генерират температура, а от там и грип. Във втората сесия започнахме с идеята да накараме твърдите гуми да работят. В крайна сметка така и не успяхме да постигнем оптималните настройки.

Ако успеем да се справим с твърдите гуми, мисля, че ще можем да се борим за победата. Има доста бързи коли, но като аеродинамика разполагаме с много добър болид, а това тук е важно. Просто трябва да накараме четирите части, докосващи асфалта, да работят оптимално.“