Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Трябва да сме доволни от постигнатото

Бътън: Трябва да сме доволни от постигнатото

46
0
Дженсън Бътън,Макларън,Нюрбургринг

Дженсън Бътън успя да влезе в третата част на квалификацията и утре ще стартира от девета позиция. Той направи чудесна обиколка във втората част и тя му позволи да участва в борбата за полпозишъна. Там обаче той не записа време, което ще му позволи да избере, с какви гуми да стартира в утрешното състезание.

„Можех да се класирам на шеста позиция, но решихме да не използваме меки гуми“, обясни Бътън. „Обиколката ми във втората част бе много добра, най-добрата от доста време насам. За съжаление ще стартирам от девета, а не от първа позиция, но трябва да сме доволни от постигнатото, защото подобрихме колата ни през този уикенд, но все още колата не стои добре при преминаване през неравности.

Като цяло, мисля че квалификацията бе позитивна за нас. Състезанието ще е много интересно и съм заинтригуван, какво ще е държанието на меките гуми. Когато не дадеш време в третата част, тогава всички смятат, че автоматично ще сложиш твърдите гуми за състезанието. Това обаче не е задължително. Ще разгледаме всички възможности и ще преценим, коя ще е най-добрата стратегия. Ако с меките гуми се кара три обиколки по-малко отколкото с медиум, това би било сериозна разлика.

Ще е добре, ако времето е топло, защото вероятно ще ни е от помощ. Имаме проблеми с това, да загреем достатъчно гумите. Затова си мисля, че жегата би ни помогнала повече, отколкото на останалите. Искам да спечеля повече точки. Ако стана пети и въпреки това имам чувството, че не сме работили добре, няма да съм доволен. Ако завършим седми, но знам че сме извлекли всичко от колата, тогава ще съм доволен. Трябва да сме доволни от показаното днес.“