Начало Автомобилни новини B&B изтискаха 300 конски сили от VW Тигуан

B&B изтискаха 300 конски сили от VW Тигуан

594
0

Немската тунинг фирма В&В създаде тунинг пакет За Фолксваген Тигуан , който предлага доста повече вкус, отколкото има в стандартната версия на компактния SUV модел.

Специализиралата се предимно в доработката на Фолксваген и Ауди модели компания всъщност предлага четири различни модификации на оборудвания с двулитров TFSI мотор Тигуан. Първата от тях разполага с мощност от 240 к.с. и 340 Нм въртящ момент, постигнати само чрез малка намеса в електрониката на колата. Цената на тази доработка е 998 евро. Втората и третата версия имат нови въздуховоди и интеркулер, а мощността им е покачена съответно на 250 и 286 конски сили.

Най-привлекателният от всички пакети обаче е покачващият мощността на 300 к.с. кит, който включва нова изпускателна система и специален спортен катализатор. Стойността на въртящия момент в този случай е 420 Нм.

Почитателите на дизеловите двигатели няма за какво да се тревожат, тъй като В&В предлагат тунинг пакети и за двулитровия TDI мотор, внедряван в модела. С тях мощността му може да достигне до 220 к.с., а въртящия момент до 330 Нм.

Външността на колата, разбира се, не е останала незасегната от промените, а новите колела ще могат да се поръчат в размер от 18 до 20 инча. Окачването на модела е модифицирано, като в резултат на това Тигуан е снижен с 40мм.