Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Беърман: Надявам се, че Антонели също ще влезе в F1

Беърман: Надявам се, че Антонели също ще влезе в F1

838
0
Андреа Кими Антонели
Андреа Кими Антонели, снимка Мерцедес

Оливър Беърман се надява Андреа Кими Антонели да влезе в F1 още през следвалия сезон. Британецът призна, че с радост ще се състезава срещу италианеца и се надява един ден „двамата да се борят за световната титла.“

Беърман направи изненадващ дебют по време на рейс уикенда в Джеда. Британският тийнейджър заместваше Карлос Сайнц, който беше диагностициран с апендицит и трябваше да бъде опериран.

Британецът направи много добро впечатление, след като финишира седми в надпреварата, макар да нямаше никакъв предишен опит с Ферари SF-24. Това представяне беше забелязано от Хаас. Американският отбор прояви сериозен интерес към британеца и му предостави един от своите болиди в някои тренировки.

В началото на миналия месец Хаас официално потвърди привличането на Беърман през следващия сезон. Младият британец ще си партнира с Естебан Окон. По този начин Хаас ще разполага с напълно обновен пилотски състав за следващата година

Беърман се познава много добре с Андреа Кими Антонели. Тази година двамата са съотборници във Формула 2 в тима на Према. Италианецът направи добро впечатление в последните стартове и има повече точки от своя по-опитен колега.

Има голяма вероятност Антонели да дебютира в F1 през следващия сезон. Италианският тийнейджър е свързван с Мерцедес. Германският производител все още не е обявил кой ще наследи напускащия в посока Ферари Люис Хамилтън. Антонели беше спряган и за заместник на Логан Сарджънт в по-късен етап от сезон 2024. Шефът на Уилямс Джеймс Ваулс обаче изключи нещо подобно да се случи.

Беърман ще се радва, ако двамата с Антонели се засекат в F1 през 2025 г. Британецът дори мечтае един ден те се борят за световния шампионат с отборите на Ферари и Мерцедес.

„Винаги сме се следвали и сме се изкачвали в йерархията по едно и също време“, сподели Беърман. „Познавам Кими от дълго време. Състезавахме се малко в F1 и много повече на симулатора. Сега пък сме съотборници в F2.“

„Надявам се, че Антонели също ще влезе в F1. Вярвам, че го заслужава. Един ден се надявам да се боря за световния шампионат с него, защото мисля това е траекторията, към която и двамата се стремим“, добави британецът.

Беърман призна, че все още не може да повярва, че е направил дебюта си в F1 с Ферари и е най-младият пилот в историята на Скудерията.

„Да дебютирам с Ферари. Такова нещо не се е случвало от много дълго време. Фактът, че станах най-младият пилот на Ферари беше нещо много специално за мен“, каза Беърман.

„Ферари е една от най-емблематичните марки в света, разбира се, в рамките на състезанията и Формула 1“, допълни той. „Ако нарисувате автомобил, той вероятно ще бъде червен. Това е марка, която е синоним на състезания, на победа, на успех, а също и на фантастични пилоти.“

Британецът добави, че мечтата му е един ден да спечели световния шампионат със Скудерията

„Разбира се, че искам да спечеля световния шампионат. Да го направя с Ферари е моята мечта. Те ме подкрепят от 2021 г. насам и видяха нещо от мен още в началото.“

„Те решиха да ми се доверят и дори само да ме сложат зад волана в Джеда. Това беше голям риск от страна на Ферари, който показва, че те вярват в мен и че се доверяват на моите възможности“, добави Беърман.