Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бел: Рено с агресивна стратегия за 2008 година

Бел: Рено с агресивна стратегия за 2008 година

50
0

Тимът на Рено възприема агресивна програма за остатъка от сезона, твърди техническият директор на тима Боб Бел. Тези мерки са взети в отговор на слабото начало на тазгодишната кампания.

Досега екипът е спечелил девет точки от седем състезания, което е с 16 по-малко от същия етап на миналия сезон. Французите са седми при конструкторите, а на всичкото отгоре всички точки на този етап са спечелени само от Фернандо Алонсо.

Миналата седмица двукратният световен шампион вече каза, че екипът според него трябва да пренасочи усилията си върху следващата година, ако планираните модификации за идните две състезания не свършат особена работа.

Същевременно обаче Боб твърди, че екипът ще подходи агресивно към остатъка от сезона.Той също подчертава, че тимът е окуражен от формата, показана в Монреал, когато Алонсо се бореше за челните места.

„Мисля, че това е наистина една от силните ни страни” – каза Бел. „Колата изглежда се представя добре на повечето писти, което означава, че имаме и добра платформа, над която да надграждаме оттук нататък.”

„Не си правим илюзии, че с много работа ще бъдем на нивото на тимовете пред нас,но имаме агресивна програма за развитие. Освен това сме уверени, че имаме добра база, над която да надграждаме.”

„В момента ни окуражава това, че колата изглежда бърза, а и имаме страхотен пилот като Фернандо. Просто трябва да останем фокусирани и да продължим да развиваме болида си.”

За домашното състезание на Рено тимът ще представи серия модификации, които са били тествани седмица по-рано в Барселона.