Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бел сигурен, че Рено ще се представи силно в Австралия

Бел сигурен, че Рено ще се представи силно в Австралия

57
0

Техническият директор на Рено Боб Бел посочва тима си като един от отборите, които ще се представят най-силно в първия старт от предстоящия сезон – австралийската Гран При.

„Все още е много рано, но с всеки изминал ден аз оставам все по-доволен от представянето на колата. Очевидно тестът в Портимао бе разочарование за нас, тъй като имахме само един ден, в който не валя и въпреки че колата вървеше добре, от гледна точка на издържливостта, все още оставаха много въпроси без отговор.

Вярно е, че не изглеждахме перфектно на първия тест, но това всъщност не бе изненада за нас, тъй като изкарахме колата на пистата с временна конфигурация на шасито с цел просто натрупване на километри, подобряване на издържливостта и започване работата по KERS. Затова ние всъщност не очаквахме да сме конкурентноспособни, особено след като тепърва изучавахме настройките, нужни за тази нова генерация автомобили. Оттогава насам нагодихме доста от нещата на теста на Херес и аз мисля, че постигнахме добър прогрес. Като цяло съм окуражен от това, което видях досега”,
заяви Бел.

Думите му идват точно насред нарастващите слухове, че по колата има по-сериозен проблем c аеродинамиката, отколкото от тима признават. Също така отборът бе засечен да тества няколко дена на частно летище в Англия. Това е тип тест, който тимовете провеждат специално, за да работят по аеродинамиката.

„Важното в момента е как ще се представим спрямо другите отбори, но в момента това е много трудно да се отсъди, тъй като всеки изпълнява различни програми, шаситата са временни, а количеството гориво във всеки автомобил е различно. Аз мисля, че нещата ще се изяснят, когато наближи последният зимен тест, но засега е все още трудно да се отсъжда. Все пак от това, което видях на Херес през тази седмица, не смятам, че има някакви фундаментални проблеми с колата. Тя е добре балансирана и реагира добре на промените. Все още ни липсва малко сцепление, но това е така при всички. Това обаче ще се подобри, тъй като ние добавяме нови части към колата и продължаваме разитието за първото състезание за годината. Като цяло чувствам, че сме на прав път и смятам, че ще можем да се представим силно в Мелбърн”,
завърши Бел.