Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бен Агатангелу напусна Ред Бул

Бен Агатангелу напусна Ред Бул

51
0

Бен Агатангелу – шеф на аеродинамичния отдел в Ред Бул, напусна екипа.
###
Бен Агатангелу – шеф на аеродинамичния отдел в Ред Бул напусна екипа. Причината е преструктуриране на департамента, който се ръководи от техническия директор Ейдриън Нюи.
По време на четириседмичната почивка в Ред Бул са направили анализ на досегашната си работа и Нюи е прибегнал до промени в структурата на отбора. Според предварителните планове Агатангелу е трябвало да премине на позиция, отговаряща за организацията и да отстъпи досегашните си задължения на главен аеродинамик на Питър Продрому. Агатангелу обаче не е бил доволен от новата позиция, която са му предложили от Ред Бул и е предпочел да напусне екипа.
Шефът на тима Кристиан Хорнер обясни: „Ейдриън взе решение да преструктурира аеродепартамента, просто да пренареди персонала. Част от плана бе да направи Питър Продрому главен аеродинамик, а това означаваше, че трябваше да преразгледаме ролята на Бен. Предложихме му друга длъжност, на която обаче той не се чувстваше удобно. Затова взехме взаимоизгодно решение. Той обаче все още има договор с компанията”
Хорнер обясни още, че няма да търсят заместник на Агатангелу извън компанията.
Въпреки че напусна Ред Бул Агатангелу ще продължи да получава заплата още 12 месеца, докато изтече контрактът му с тима.